Du skal bruge

 


                   

 

 Braiseret kalvebov
   med  bl. grønsager og skysovs
             eller med sellerimos

 


 

1 kg kalvebov
40 g smør eller margarine
4 gulerødder
2 porrer
1 persillerod
3 kviste timian
1 løg
2 laurbærblade
5 dl vand
Jævning - 1 dl vand - 2 spsk. (50 g) hvedemel

Salt.
 
Peber.
1 portion
Blandede grønsager eller Sellerimos eller Porremos

                                     Tilberedning




Skræl gulerødder og persillerod, og del dem sammen med porrerne i
mindre stykker.

Pil løget og del det i kvarter.

Kom halvdelen af smørret i en gryde, og lad det brune. Kom kalveboven i
gryden, og brun den på alle sider, efter 15 min. tages den op af gryden.
Grønsagerne kommes i gryden og bruner i ca. 10 min.

Kalveboven lægges tilbage i gryden, til grønsagerne, og vand hældes
ved, sammen med krydderurterne og salt og peber,  lad det småsnurre i
ca. 1½ time.

Tag kalveboven op, og si skyen over i en anden gryde.

Ryst en jævning, der kommes i skyen i en fin stråle, medens der piskes,
til den rette, ikke for tykke konsistens opnås.

Smag til med salt og peber

Ind imellem har du lavet en portion sellerimos, eller kogt bl. grønsager.

                                     Tilbehør

 

Blandede grønsager eller Porremos eller Sellerimos og skysovs.

                                     Andre gode madsider

 

ARLA
Alletiders Kogebog
Svinegodt.dk
Hjerteforeningen - god mad

Peters Ost
 

                    Google