God menu:

 
                                     Du skal bruge

 


  

 Rullepølse med persille

1 slag på 1 - 1½ kg
1½ spsk. fint salt
1 teskefuld peber
Lidt st. allehånde
Husblaspulver, hvis du har det.
1 stort finthakket løg
Persille (kan udelades)
Bomuldssnor

Saltlage
Kom 750 g salt i 3 liter vand, og rør til vandet klart og saltet opløst.

                                     Tilberedning

 

Salt, peber, allehånde og husblaspulver blandes, og drysses ud over
de 2/3 dele af slaget, herefter drysses de finthakkede løg ud over.
Skyld persillen omhyggeligt, hak den groft, og fordel den over
de øvrige krydderier.
Kødet rulles fast sammen, og omsnøres med bomuldssnor.

Rullepølsen lægges i saltlage i 2 døgn, hvorefter den koges i
2 timer. 

Rullepølsen lægges i en presser, der strammes lidt efter lidt,
så saften bevares i pølsen, til den er ved stuetemperatur.

Alternativ til en presser, er at lægge pølsen mellem to spækbrætter,
og stille en suppegryde med vand derpå, ca. 7-10 liter vand.

Opbevares i køleskab, kan indpakkes i folie, holdbarhed ca. 1. uge. 

                                     Tilbehør

 

Sky - løgringe - persille - italiensk salat  

                                     Andre gode madsider

 

ARLA
Alletiders Kogebog
Svinegodt.dk
Hjerteforeningen - god mad

Peters Ost
 

                    Google