At eje en BMW forbinder mange med luksus, kvalitet og lidt blær. Den har længe været symbolet på ambitiøse mennesker med gode jobs eller på folk, der ynder at bruge hele deres opsparing på et køretøj. De store, polerede, alvorligt udseende biler på vejene er der øjensynligt for at minde os om tyskernes seriøse tilgang til bilproduktion.

I 2021 er der indtil videre over 10.000 nyregistrerede BMW’er, hvilket er 4.000 flere end i 2020. Så BMW’ens popularitet i Danmark må siges at være stigende. Og det samme er kursen for BMW aktier.

BMW aktiens himmelflugt

Efterhånden som flere og flere investerer i den luksuriøse bil, stiger aktiekursen også. Det er i hvert fald hvad man kan se, hvis man følger med på Aktieskole. BMW aktien tog et betydeligt dyk i november sidste år, men har derefter været støt stigende.

Derfor er interessen for selvsamme aktie også stigende, og mange leder efter guides til at få en del af udbyttet. For hvor BMW’ens – altså bilens – værdi begynder at falde så snart du køber den, så må det stik modsatte siges at være gældende for aktien. Her stiger værdien i hvert fald sikkert lige for tiden, og det er det, der får mange i gang med aktiekøbene.

Heldigvis er man ikke nødt til at prøve sig frem selv, hvis man går med købertanker, for blandt andet hos Aktieskole findes der en hel guide til præcis hvordan man køber BMW aktier. Den indeholder alt fra valg af handelsplatform, til hvordan du gennemfører købet.

Så der er efterhånden ikke meget, der afholder aktieinteresserede fra at tage del i BMW’s succes.

Skal jeg købe aktier eller biler?

Spørgsmålet er så om det er smartest at købe aktier eller biler lige nu. Ingen af delene er det billigste du finder på markedet, så det er en god idé at tænke sig om, inden man køber. Det helt simple svar er selvfølgelig: Mangler du noget at køre i, så er det altid en god idé at købe en bil. Det lidt mere komplicerede svar, kræver en grundigere analyse, som vi vil lade være op til aktieskolerne.