Vi lever i en digitaliseret verden, hvor størstedelen af alle mennesker benytter sig af internettet hver evig eneste dag. Vi bruger faktisk rigtig mange af vores vågne timer på at surfe på internettet, arbejde på internettet eller bare fordrive tiden på internettet. Internettet tilbyder os en verden af muligheder, og de fleste af os ville nok ikke engang kunne undvære den digitale søgemaskine. Ikke desto mindre er internettet absolut ikke et privat sted af opholde sig, tværtimod. Alt hvad vi foretager os online overvåges og kontrolleres nemlig.

Hvis du læser dette, så benytter du dig allerede af en internetkilde. Men har du tænkt over, at alle former for din online aktivitet overvåges? Om du logger på din Facebook, Instagram eller benytter Goggles søgemaskine, vil dine oplysninger lagres online, hvilket giver andre mennesker muligheden for at udnytte dig og dine oplysninger. Derfor bør du vide noget om, hvordan du beskytter dig selv, og hvordan du på sikker vis færdes på internettet.  

Værd at vide om en VPN-forbindelse 

Kort forklaret fungerer en VPN-forbindelse sådan, at VPN’en sender dine datas igennem en krypteret tunnel, hvorigennem din aktiviteter og oplysninger skjules. En VPN-forbindelse forhindrer dermed andre mennesker i at overvåge dig og få adgang til dine private oplysninger. 

De færreste af os er interesserede i at dele vores oplysninger, hvorfor en VPN-forbindelse forhindrer dette i at ske. På avast anmeldelse kan læse mere om andre menneskers oplevelser med en VPN-forbindelse. En VPN-forbindelse kommer nemlig med adskillige fordele. 

Hvorfor erhverve en VPN-forbindelse? 

VPN kan på dansk oversættes til ‘virtuelt privat netværk’ og er en beskyttet netværksforbindelse, som skjuler dine online aktiviteter. Hver gang du logger på en internetside, oprettes der automatisk en IP-adresse til dig. En IP-adresse kan betragtes lidt som et digitalt telefonnummer. IP-adressen giver internetudbyderen muligheden for at registrere din digitale færden og dermed også dine datas.  

Yderligere viser din IP-adresse også din lokation. Har du f.eks. forsøgt at logge på en streamingtjeneste i udlandet og er blevet nægtet adgang, så har det højst sandsynligt noget med din IP-adresse og lokation at gøre. Mange streamingtjenester benytter sig nemlig af geoblocking, som nægter adgang til brugere på baggrund af deres geografiske placering. 

VPN-forbindelse i udlandet 

VPN-forbindelse giver særlig god mening, når du rejser i udlandet. Din elektroniske enhed vil nemlig automatisk forsøge at koble dig på nærmeste lokale netværk. Hvis du ikke slår denne funktion fra, er der risiko for, at hackere vil forsøge at stjæle dine oplysninger og i værste fald udnytte dine data.  

Benytter du dig af en VPN på din rejse, forhindrer du sådanne ting i at ske og sparer dig selv for at bekymre dig om, hvornår og hvordan du benytter din elektroniske enhed på rejsen. Når du befinder dig i udlandet, benytter du nemlig internettet i en lang højere grad, fordi du ikke bruger dine frie data som i Danmark.